Skaper wow-effekt med 230 meter led-skjermer

Med 230 meter led-skjermer har håndballklubben ØIF Arendal fått Norges råeste arena. Her oppnår de tre ting på én gang: Nye sponsorer, flere publikummere og fornøyde spillere. 

Inspirasjonen er hentet fra de største arenaene i USA. Musikk og lys fra store skjermer gir spektakulære rammer rundt kampene som spilles. 

– Vi skal gi publikum en god opplevelse når de kommer på kamp. Vi ønsker å skape engasjement, latter og gode situasjoner, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal

Unik ramme rundt kamper

Oppdraget var «enkelt» – skape Norges råeste arena. Det er satt opp 103 meter led-skjermer på gulvet, rundt banen. Oppe rundt tribunen er det satt opp 130 meter led-skjermer. 

– Vi ønsket en løsning hvor man nettopp skal bruke skjermene til noe mer enn å vise logoer. Publikum skal få underholdning, og skjermene skal være mer å mane dem til deltakelse på et større nivå. Skjermene skal være med på å skape engasjement, latter og gode situasjoner. Det gir en ramme rundt kampene som er helt unik, sier Bruun Hansen. 

Klubben har bare lovord å melde om løsningen som Intuy brakte på banen. 

– Løsningen er kjempebra, helt fantastisk. Den er helt unik og gir oss stor fleksibilitet. Det er den mest sammensatte løsningen som finnes i Norge i dag. Intuy har vært gode konsulenter hele veien. Vi har hatt god samhandling og de har vært løsningsorienterte. Noen utfordringer måtte løses underveis, og det har de gjort på en strålende måte, sier Bruun Hansen. 

Ønsker du en led-vegg? Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Med 230 meter led-skjermer er ØIF Arendal og daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen klar for å lage show.
Med 230 meter led-skjermer er ØIF Arendal og daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen klar for å lage show.

Skjermer som tåler en støyt

Selv om led-skjermene skal skape show og underholdning, må de også tåle en støyt. De står tross alt i en arena hvor det spilles håndball på høyt nivå. 

– Vi har levert skjermer som tåler en god støyt. Dette er jo i en idrettshall, og bommer spillerne på mål eller er uheldig og går i vantet, må skjermene tåle «slaget». Samtidig skal løsningen være enkel å bruke for arrangøren, sier løsningsrådgiver Arild Skjøren i Intuy. 

Ta ut potensialet

ØIF Arendal er nå i gang med å «utdanne» klubben slik at de kan ta ut potensialet i løsningen. 

– Det er den mest sammensatte løsningen som finnes i Norge, og vi har hatt noen igangskjøringsutfordringer – men det er i ferd med å bli akkurat så bra som vi håpet det skulle bli. 

Målet er at wow-effekten skal kjennes på kroppen, både før, under og etter kamp. Gjennom led-skjermene får ØIF Arendal store digitale visningsflater som gir mulighet til å endre innhold når det er ønskelig og gi levende profilering og informasjon. 

Løsningsrådgiver Arild Skjøren i Intuy.

– Led-skjermene gir en unik mulighet til å skape liv i arenaen og gi publikum, spillere og sponsorer en fantastisk opplevelse under kampene som spilles, sier rådgiver Arild Skjøren i Intuy. 

Flere nye sponsorer

Håndballklubben har hentet inspirasjon fra USA, og har i flere år jobbet for å realisere slike led-skjermer. 

– Noen trodde vi var gale, men nå som de er på plass, har alle sett synergiene. Vi har hentet inn samarbeidspartnere som vi ikke hadde fra før. Det er vi stolte av. 

Led-skjermene var på plass våren 2022, og Bruun Hansen forteller at gleden var stor. 

– Arrangementssjefen vår har ønsket seg slike led-skjermer lenge. Det har tatt litt tid og vi måtte vente på tilstrekkelig finansiering til vi kunne gjøre det. Når vi i vår kunne slå på lysene var det den største gaven arrangementssjefen kunne få! Arrangementene våre er løftet mange hakk opp. 

Les også: Interaktive skjermer gir boost for læring på skole.

Svært fornøyd med Intuy

ØIF Arendal er svært fornøyd med arbeidet Intuy har gjort for å skape denne modere håndball-arenaen. 

– Intuy har vært løsningsdyktige og ikke minst fantastisk flinke til å levere i en ekstraordinær pandemitid som bød på utfordringer for oss alle. Intuy har gjort en suveren jobb. Vi ønsket å få en løsning som gir oss nummer 1-posisjonen i Håndball-Norge, og det har vi fått, roser Bjørn-Gunnar Bruun Hansen. 

Får arrangere finaler

Bruun Hansen er heller ikke i tvil om at led-skjermene er med på å få flere store arrangementer til arenaen. De neste tre sesongene vil Norgesmesterskapet i håndball bli avgjort med Final8-spill i Arendal. 

– Vi ser at de nye led-skjermene skaper den effekten vi ønsker. Medlemmene i klubben føler stolthet, vi bygger posisjon i sponsormarkedet og vi kommuniserer med publikum på en ny måte. Spillerne synes også det er enda mer stas å spille på hjemmebane og kjenner stolthet når de løper ut på banen på vår arena. Skjermen vil være en viktig del av den nye måten å arrangere håndball på!

Intuy leverer lyd, bilde og IT-løsninger for bedrifter og virksomheter i hele Norge. Ta kontakt dersom du ønsker en god løsning for din bedrift!

Da var det gjort.

Tusen takk for din påmelding!

Du vil motta en bekreftelse på din påmelding på e-post. Etter det sender vi deg oppsummeringer av våre nye artikler i fagbloggen vår.

Få de siste nyhetene fra INTUY

Bli abonnent på vårt nyhetsbrev

Gå ikke glipp av innhold fra vår fagblogg. Vi varsler deg og oppsummerer de siste innleggene våre – enkelt og greit!