– Intuy løftet kvaliteten på møterommet

Eiendomsutvikleren Pellerin hadde egentlig tenkt å installere lyd- og bildeløsninger på møterommet selv, men skiftet raskt mening da de møtte Intuy. 

Pellerin er en sentral byutvikler og eiendomsaktør i Tromsø. Porteføljen består av rundt 70.000 kvadratmeter næringslokaler i attraktive deler av Tromsø. Det mest kjente bygget er nok hotellet The Edge.

Da det nye kvartalet Strandgata 8 sto ferdig i 2019 flyttet Pellerin selv inn i toppetasjen i bygget. Herfra er det panoramautsikt over Tromsø sentrum og helt mot nord kan du til og med se dem berømte fjellrekka Lyngsalpene. 

– Møterommet med sine panoramavinduer er et smykke i lokalet og vi ønsket å gi rommet det lille ekstra. Det betydde at vi ønsket å ha god lyd og godt bilde og legge til rette for videomøter. Dette ble planlagt før pandemien og før Teams ble allemannseie, forteller finansdirektør Marcus Dons hos Pellerin. 

Møterom styringssystem styringspanel møterom Intuy Pellerin lyd bilde AV-utstyr AV
ENKEL STYRING: Et styringssystem sørger for at alle funksjonene i møterommet er enkle å styre.

Ønsket «idiotsikkert» møterom

Med egne teknikere og lang erfaring som eiendomsutviklere syntes Dons at selskapet selv var rustet til å håndtere lyd og bilde i deres eget bygg. 

– Jeg var innstilt på å bruke egne krefter, og vi hadde allerede begynt arbeidet med å velge ut utstyr. Vi tok likevel et møte med Intuy, mest for å være snill, smiler Dons. Han ble overrasket over resultatet av møtet. 

– Vi forsto hvor komplekst dette er, og hva mer man egentlig kan få ut, enn vi visste om. Vi skjønte også at hvis systemet skal være «idiotsikkert», at alt skal kunne snakke med alt og at hvem som helst skal kunne bruke møterommet, så må det fungere hver gang.  Gjennom Intuy har vi fått løfta kvaliteten på rommet til et helt annet nivå enn vi hadde klart selv. 

Trenger lyssterk skjerm

Den ene kortveggen på møterommet er nesten helt dekket av en stor skjerm. Den ene langveggen er dekket med panoramavinduer, mens den andre langvekken har glass ut mot kontorlokalene. 

– Skjermen ble dyrere enn vi hadde planlagt, men vi så etterhvert hvor viktig det er at den fungerer godt i et rom som dette. Gjennom de store vinduene kommer det mye lys, som ville reflektert i skjermen hvis den ikke var lyssterk. Da ville det være vanskelig å få med seg det man skal vise. 

mikrofon takhengt lyd møterom Intuy Pellerin
GOD LYD: Takhengte mikrofoner sørger for god lyd uansett hvor i rommet du sitter.

God lyd er viktig for gode møter 

Fra taket henger to mikrofoner som gjør at lyden er like god uansett hvor i rommet vedkommende som snakker sitter. 

– Disse mikrofonene betyr mye for lydkvaliteten, og vi har aldri fått klager på at noen ikke hører oss. De takhengte mikrofonene er tilpasset videomøter. 

– Et viktig moment med takmikrofonene er at de unngår å plukke opp støy fra bordet, fra for eksempel kaffekopper, papir og tastatur.

infoskjerm sosial sone Pellerin skjerm Intuy informasjonsskjerm
INFOSKJERM: Ved inngangspartiet henger en informasjonsskjerm der Pellerin enkelt kan endre innholdet.

Enkelt å styre infoskjerm

I tillegg til møterommet har Intuy levert utstyr til lokalenes sosiale sone. 

– Her spiser vi lunsj, tar en kaffe eller møter kunder. Vi har høyttalere der radioen slås automatisk på klokka 7 om morgenen og slås automatisk av klokka 17 på ettermiddagen. Vi kan også spille musikk hvis vi har større sosiale arrangementer. 

I den sosiale sonen henger også skjermen hvor Pellerin kan informere om prosjekter, ledige lokaler og andre ting de jobber med. 

– Skjermen er enkel å styre, og vi kan enkelt tilpasse og endre – enten vi ønsker å gratulere en medarbeider med dagen eller ønske en spesiell kunde velkommen. 

Bærekraftig bygg

Det nye Pellerin-kvartalet er sertifisert som verdens nordligste Breeam Excellent-bygg, som dokumenterer energi- og miljøprestasjonene til bygget. 

Det nye møterommet legger til rette for mindre reising. Vi har et styre som sitter i Oslo, i tillegg til at vi samarbeider med arkitekter og andre fagmiljøer som er i Oslo. Vi har også hatt digitale workshops med mange aktører, og alt fungerer svært godt. 

Les også: Fikk energieffektive løsninger for lyd og bilde i nybygg

møterom lyd bilde AV AV-utstyr Pellerin Intuy
MODERNE: Pellerin har bare gode erfaringer og opplevelser med sitt moderne møterom på toppen av det nye kvartalet Strandgata 8 i Tromsø.

Selger ikke mer nødvendig

Underveis har Pellerin ytterligere oppgradert møterommet med styringssystem som styrer «alt» – enten det er skjerm, lys, lyd eller lamellene foran vinduene ut mot kontorlokalene. 

– Det jeg liker best med Intuy er at de ikke overselger. De sitter på erfaring og kompetanse og gjennom dialog blir vi enige. De ønsker ikke å selge meg noe jeg ikke trenger, sier Dons. 

Totalt sett mener Dons at det ikke ville blitt så mye billigere å gjøre arbeidet selv. 

– Intuy er en seriøs part og vi ser verdien av å ha en part som sitter på den kompetansen de gjør. Vi har også en løpende serviceavtale som sikrer at alt fungerer som det skal til enhver tid. De har strukket seg langt for å gi oss en god levering. 

Intuy leverer lyd, bilde og IT-løsninger for bedrifter og virksomheter i hele Norge. Ta kontakt dersom du ønsker en god løsning for din bedrift!

Da var det gjort.

Tusen takk for din påmelding!

Du vil motta en bekreftelse på din påmelding på e-post. Etter det sender vi deg oppsummeringer av våre nye artikler i fagbloggen vår.

Få de siste nyhetene fra INTUY

Bli abonnent på vårt nyhetsbrev

Gå ikke glipp av innhold fra vår fagblogg. Vi varsler deg og oppsummerer de siste innleggene våre – enkelt og greit!