Teknisk beskrivelse, Constos hovedkontor

Dette er de tekniske løsningene som er valgt:

Dette er de tekniske løsningene som Intuy har valgt ut til Constos hovedkontor i Tromsø. Det er valgt løsninger som gir skarpe bilder og god lyd, men som likevel gir svært god brukervennlighet. I alle rommene har man laget en teknisk vegg, både for å skjule kabler og utstyr, men også for å dempe støy fra utstyret. 

Lyd og bilde på møterom 

På møterommene er det satt skjermer av ulik størrelse, alt etter størrelsen på rommet. Skjermene er levert av Sony og NEC. Videokamera er plassert ved skjermene, og det er satt opp mikrofoner for å dekke hele rommet. Kameraene har motorisert panoering, tilt og zoom. 

Videokamera og telefoner i rommene er kompatibelt med Skype for Business. 

Det er laget brønner i bordene for å skjule utstyr, og det er lagt lydplanke under skjermen. I noen av rommene er det satt opp ekstra høyttalere. 

Styresystem fra Crestron gir utmerket brukervennlighet til tross for mye underliggende teknikk. Alle funksjonene styres fra et betjeningspanel på møtebordet. Med styresystemet kan man enkelt velge hvilken av kildene som skal vises på skjermen. 

Utenfor møterommet er det montert et møtebookingspanel. Dette viser når rommet er ledig/opptatt, i tillegg til at man kan booke ad hoc-møter rett fra panelet. 

Skjermer og kameraer går automatisk i dvale når de ikke er i bruk. 

For å unngå kvalitetstap av bilde over avstand er det satt inn signalforsterkere både på HDMI og USB. For HDMI er det viktig for å kunne bevare 4K kvalitet hele veien fra kilde i bord til visningsflate. For USB bør ikke lengde på kabel overstige 5 m av stabilitetsmessige årsaker. Kabler slites gjennom bruk. Dette er også en av årsakene til at vi setter inn signalforsterkere i løsningen. Det er lettere og rimeligere å skifte en kabel som går fra møtebordet og ned i en signalforsterker som sitter fastskrudd under bordet, fremfor å skifte en hel kabel fra møtebord og frem til skjerm. 

Informasjonsskjermer

Det er totalt sju infoskjermer på Constos hovedkontor. Noen av dem skal kunne vise TV-signaler, mens andre er rene digitale skjermer som skal vise prosjektinformasjon samt effektdiagram. Under skjermene er det satt opp lydplanker som sikrer god lyd i rommet.

Lyd og bilde i kantinen

I kantinen er det montert en videoprojektor. Det er mange vinduer i kantinen og dermed er det valgt en projektor fra Sony som er lyssterk. Lerretet er innfelt i himlingen, som fører til at det er ute av syne når det ikke er i bruk.  Det er plassert en rekke høyttalere i taket for å få god lyd i hele rommet. I kantinen er det også tilgang på mikrofon, både en fast og en trådløs. Her er det også brukt styresystem fra Crestron, som også styrer lys og.

Da var det gjort.

Tusen takk for din påmelding!

Du vil motta en bekreftelse på din påmelding på e-post. Etter det sender vi deg oppsummeringer av våre nye artikler i fagbloggen vår.

Få de siste nyhetene fra INTUY

Bli abonnent på vårt nyhetsbrev

Gå ikke glipp av innhold fra vår fagblogg. Vi varsler deg og oppsummerer de siste innleggene våre – enkelt og greit!